Det är inte så kul att vara brevis ibland!

Som idag, konstant duggregn, hela cykeln var tokvåt, all post blev blöt och typ trillade sönder i mina händer, det blev iskallt i nerförsbackarna och jag var blöt om hela kroppen...Då för ett ögonblick längtade jag nästan tillbaka till den varma kassan i matbutiken. Men sen kom jag tillbaka till verkligheten och insåg att även fast det duggregnar, småblåser kallt och känns lite småjävligt så är det hundra gånger bättre än att sitta i den skit-butiken och vara snäll mot tanter och alla andra mongon som handlar där! HUNDRA gånger bättre. Minst!

första gången...

Idag fick jag köra min första ensamma runda! Dvs utan S. Det gick skitbra rent ut sagt! Var klar på ungefär 3,5 timmar, så jag fick beröm av dom på kontoret, what can I say, jag är en naturbegåvning! Fast det var lite knaggligt emellanåt, det kan jag erkänna. Började med att välta cykeln innan jag ens kommit utanför kontoret... sen körde jag över min högra fot, skrapade hälen i trampedalen och smällde i fingrarna i en massa brevinkast. Men sånt får man ju räkna med! Har blivit fet-hurtig på senaste! Tränade bandy förra veckan + match. Spelade wii-bowling i lördags och denna vecka är tänkt att jag ska simma, träna innebandy och gå på poweryoga! Det ni! Fast idag tog jag det piano efter jobbet, gjorde ett mini-spa med fotbehandling och ansiktsmask och sen hade jag Grey´s Anatomy-mataron med några makrill-mackor. Puss påre!

bortamatch

Idag spelar vi bortamatch med laget! Känner mig rätt taggad redan nu! Förra matcherna vi hade var seriöst hela laget så bakfulla så det fanns lixom inte! Men idag så känns det jävligt bra faktist.
Igår var det melodifestival och mys hemma hos K och A, sen spelade vi nintendo wii, så jag har träningsvärk i min bowlingarm idag... Det känns faktist rätt sjukt att jag skriver detta men jag längtar faktist till imorgon, så jag får jobba o träffa alla på jobbet. Har inte kännt så på flera år! Det jobbigaste med nya jobbet är att man måste fixa matlåda varje dag! Det var ju faktist ett stort plus på gamla jobbet, att man kunde bestämma sig typ 2 minuter innan lunchen för vad man ville äta, nu måste man nästan planera flera dagar i förväg vad man ska och äta på vilken dag! Apropå att äta, varför spiller jag alltid när jag äter något med choklad? Är det för att jag tycker det är så gott att jag inte spänner läpparna tillräckligt så det rinner ut från munnen? Eller är jag bara slapp i handen och dräller omedvetet? Åt chokladglass förut och det är fan i mig chokladglass överallt! På tröjan, på byxorna, stolen som jag satt på och på ena min arm... Nu håller jag på att laga en smaskig tonfisk-pasta, måste ju ladda upp med kolhydrater inför matchen! Heppheppimage7

jag är en liten trappsniigel :)

Idag var det lite tajt om cyklar på jobbet, så jag fick börja utan min handledare S, och det kändes spännande, först skulle jag hitta alla gator och brevlådor, men det var faktist inte alls så svårt! Jag körde på i rasande fart (kändes det som iaf) och sprang upp och ner i port efter port och lyssnade på Queen i min mp3. S sa att han skulle möta upp mig såfort han hade fått tag i en cykel. När jag kommit ungefär halvvägs genom första delen av rundan tänkte att nu kommer han säkert snart och gluttade efter honom efter varje avklarad port. Men sen efter ett tag så slutade jag tänka på att han skulle dyka upp, så när jag var påväg ut från en av dom sista portarna, skitsvettig och dår-mimandes till "I want to break free", helt i min egen värld, ja då står han ju där. Jag blev livrädd och flög typ upp i luften och tog mig om hjärtat (som en riktigt skrämd pensionär kan jag tänka mig att jag såg ut som), men sen började vi asgarva båda två!
Nu har jag kommit hem och diskat (det hade börjat lukta illa, så då är det dags att göra rent) och zippar på ett glas saftsoppa. Mums! Sen ikväll är det bandyträning, och det behövs verkligen, vår sista match förlorade vi med 22-4... Peace out och lite träningsvärk på det!

ännu mer vuxenpoäng!

Idag ska jag göra mitt första storkok någonsin. Det blir mängder av matlådor med fin köttfärssås och spagetti. MUMS! Min köttfärssås går inte av för hackor vill jag lova! Igår var jag helt apatisk när jag kom hem från jobbet, heelt slut! Men idag var det en lättare runda (eller så var det så att han som lär upp mig S, fick ta dom jobbigaste ställena och jag tog det lite piano bakom). Nä, jag springer (!!) faktist på rätt bra i trapporna.
Var förresten med pappsen nyss på den stora, billiga mataffären vid kungens kurva och storhandlade. Tror ni inte att jag får syn på en kund-jävel från min gamla matbutik? Jag fick rysningar över hela kroppen och nästan tunnelseende, men jag tror inte att han såg mig, som tur var. Annars kan jag ju svära på att han hade kommit fram och sagt något i stil med "Nämen, är du här och handlar, jag trodde att du handlade allt i din butik" och skrocka hjärtligt åt sig själv. Det händer hela tiden. Kunderna är tamigfan överrallt, jag lovar! Jag var på Gran Canaria för några år sedan, i närheten av nudiststranden, där vid mini-öknen, och vad kommer inte gåendes där, mitt ute i fecking öknen om inte ett kundfanskap! Och ytterligare ett exempel: Jag hade varit och hälsat på mina vänner i Luleå, och på flygplatsen, lite småbakis sådär var jag oxå, står inte mindre än två, TVÅ!!, kunder och flinar glatt åt mitt håll... Men det värsta är ändå när man stöter på dom ute på krogen och dom börjar dår-ragga på en. Det blir ju mest skämmigt för dom sen, nästa gång som dom kommer in och handlar sin mjölk och sin limpa. Nä, PUSS säger jag till brevbärar-yrket, där man slipper alla sådana dårar! Och dessutom får en rumpa tojt lajk a tojger!

Härliga tider

Det är såhär det ska kännas att jobba! Tiden flög fan i mig fram, fastän jag började åtta imorse, så har hela dagen bara susat iväg. Han som lär upp mig är sjukt trevlig, och låter mig göra dom lättaste sakerna... Men det är så det ska vara när man är newbie! Hoppas bara att vädret kommer vara lika shysst som det var idag, resten av veckan oxå! Ser ni en brevbärare som flåsar som feck så är det antagligen jag, trodde jag skulle avlida ett tag! Men det blir ju garanterat bättre med det senare! Heppåre!

äntligen!

Nu har jag slutat på den jävulska matbutiken. ÄNTLIGEN! Efter 5,5 års trogen tjänst fick jag två stycken orkideér av mina kära arbetskamrater. Chefen sa inte ens hejdå till mig. Jag tror att orkideérna kommer självdö inom en vecka, för blommor och jag går inte riktigt hand i hand serru.
Blev ett riktigt kalas i fredags. Började hemma hos J och H, som bor väldigt nära mig, fast N, som åkte taxi hem till mig, hämtade upp mig, så åkte vi dom 500 metrarna bort till J och H... Sippade i mig en vinare + lite till. N åker väldigt gärna taxi, så vi åkte taxi ner till centan till vårat stammishak, chaffisen var väl sådär halvglad för den extremlånga körningen han fick, men det sket vi i. Sjöng som vanligt karaoke. Blev som vanligt kadäng. Gick som vanligt hem runt 1. Gick som vanligt vägen förbi grillen och blev sjukt glad att den var öppen. Pratade och hade det väldigt trevligt i kön, man är så otroligt social när man har lite innanför västen. Gick hem, glad i hågen med maten, jag och N. Hamnade på efterfest i mitt hus. Stannade ungefär en kvart, sen gick vi hem. Tokdäckade på soffan, vaknade runt nio-snåret dagen efter med värk i hela kroppen, (det blir lätt så när man somnar på min stenhårda soffa liggandes som en korv) dunkande huvud och en väldig längtan efter mycket  och kallt vatten. Såg till min glada förvåning att N hade ställt ett glas vatten på bordet framför mig. Och dessutom vaknade N ungefär samtidigt som mig, så vi bestämte oss för att gå ner till ican som ligger centan och köpa oss lite frukost. Det var vi två och några glada pensionärer inne i matbutiken, vi gick runt, säkerligen fortfarande fulla och köpte oss lite mat. Sen resterande dag låg vi i soffan som två maskar och var dårbakis. Sen på kvällen masade vi oss ner till kinesrestaurangen och köpte oss lite middag och kollade på melodifestivalen. Mys.
Och idag så var vi i Farsta Centrum och köpte skor och en kofta. Sen åkte jag ner till mamsen och åt middag och hämtade doggen. Hyffsat trevlig helg om jag får sammanfatta det med några ord. Imorgon börjar mitt nya liv som trappsnigel. :)

8 timmar kvar!

Nu har jag bara morgondagens 8 timmar kvar på firman! Jag känner hur jag bara blir gladare och gladare för varje dag som går, så imorgon borde jag altså vara väldigt glad! Nu ska jag gå ner till solarieöarna och bättra på min icke-ännu-existerande-fejk-bränna. Skriver kanske ett inlägg till senare, men då kanske jag tas för seriöst här i bloggvärlden, och det vill jag ju göra! Peace out.

15 timmar kvar!

Sen blir det till att korka upp skumpan! Var förresten och plockade hem några vuxenpoäng till idag (jag leder vuxenpoängs-ligan enligt min kompis-bok-med-vuxen-poängs-test), jag var och kollade på tapeter! Jag tror att det ger ungefär 2 vuxenpoäng. På fredag ska jag in i dimman, det finns mycket att fira! Sista dagen ever på ormbiten, LÖNING och dessutom är jag hundfri (tack mami). Nej nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på scrubs. I mina brillor. Yes, jag är ett brillo. Men inte helt officiellt... Så schh!

varför lär man sig aldrig?

Varför dricker man alltid så mycke att man dagen efter inte kan göra annat än att ligga i sängen och efter en lång tids  överläggning möjligtvis släpa sig bort till vattenkranen för påfyllning av vattenglaset? Och varför ska man alltid sjunga karaoke på lokala puben, när man vet att det fortfarande låter lika jävligt som det gör när man är nykter? Och varför strecthar man aldrig efter man har spelat tex en hård bandymatch? Och varför har man alltid så sjukt mycke månad kvar i slutet på pengarna? Djupa frågor, utan vettiga svar!

p.s Nu har jag apropå inget alls, bara 25 starka timmar kvar på min matbutik, sen blir det härliga tider! Hepphepp!

schleten dag.

Gårdagens fest var helt underbar! Nästan alla var utklädda till pirater. Vi dansade och sjöng och jag blev helt kadäng-full. Dansade tydligen på en stol oxå... Jag fick promenadsällskap hem av H och J, jag och J var superfnissiga och hade megadåligt balanssinne, för båda trillade, J helt av sig själv och jag på Hs cykel mot en trottoarkant. Tydligen så kan man åka dit för rattfylla om man cyklar lite för vingligt! Jag hade ju åkt dit stenhårt om någon polis hade varit där..Iaf, när jag kommit hem, ganska hel och ren, förutom skrapsår på knät, så blev jag lite sugen på att fylleäta. Hittade lite pannbiffar i kylskåpet som passade utmärkt. Sen tänkte jag vara duktig och dricka ett glas med Bakis-brus-tablett i. Men jag drack bara halva glaset sen somnade jag. Vaknade vid 9 imorse och mådde som jag förtjänade. Drack upp resterande av bakis-vattnet. Tog en ipren och somnade om. Vaknade igen vid ett och hade värsta whiskey-rösten. Var tvungen att gå ut med doggen oxå, sjukt jobbigt! Mötte dessutom en av alla dårar som bor där jag bor. Men om dom kommer jag skriva om en annan dag. Dog i soffan och smygkollade på tv en stund, sen hade jag bandymatch! Trodde jag skulle svimma typ hela tiden. Var sjukt otaggad. Och vi förlorade (som väntat) båda matcherna, men det var okej ändå. I sista matchen så mötte vi serieledarna, och en av deras spelare hade så sjukt fula byxor. Dom var lixom uppdragna till precis under tuttarna och så hade hon kamel-tå. Och såfort man kom nära henne så sa hon "Ojoj", "Ojoj". Precis heeeela tiden. Sjukt irriterande.. Nu ska jag iaf slänga mig i sängen med min spaghetteria-tallrik. MUMS!

det här är INTE cool.

Altså det är lördag MORGON, VARFÖR ÄR NI PÅ MIN BALKONG BYGG-GUBBAR!!! Det är inte okej. Eller shysst att ni jobbar helg för att få klart min balkong, men ffs, kan ni inte vänta till klockan e lite mer än 9?? Tur att min gårdag inte blev så tung... Det var jag, hunden och ett paket kakor till tonerna av Lets Dance. Härligt. Men ikväll kommer det bli stenhårt! Pirat-tema-fest hos K och A, som firar äntligen-slutat-på-helvetes-jobbet respektive 25 starka jordsnurr. Jag har sett fram emot den här kvällen typ hela veckan. Man kan säga att jag har levt på att se fram emot festen. Det har varit en riktigt tung vecka på firman. Inte för att det har varit många kuponger att snacka om. Bara skittråkigt. Och desutom har jag seriöst suttit fast-limmad i kassan heeela jävla veckan... Så man har ju fått charmiga sitt-sår på göten typ... men dom kommer jag skaka bort ikväll på "dansgolvet" vill jag lova!

 HAHA nu har bygg-gubbarna dragit ifrån min balkong. ÄNTLIGEN!!!

okej, vems ide va detta?

Vem är det som har monterat upp ett barbord precis ovanför det eluttaget som jag använde igår till dammsugaren??
Det var inte alls skönt att tjonga upp huvudet i det. Så nu har jag fått en stor bula mitt i skallen. Tack för kaffet!!

Min lediga dag!

Idag är min näst sista lediga onsdag. Och jag njuter verkligen! Dock så började den lite tidigare än vad jag hade planerat. Vaknade 07:24 av att det står 2 stycken bygg-gubbar precis utanför på min icke-ännu-existerande balkong och pratade riktigt högt och borrade och hamrade för fulla muggar. Blev ruskigt irriterad, försökte tänka bort oljudet och la en av mina fem huvudkuddar över huvudet. Men det hjälpte ju föga. Klev istället upp 20 minuter senare, då oljudet från gubbarna inte tystnade. Det som fick min bägare att rinna över var när en av dom brast ut i sång. Då stänge jag in mig på toaletten och la mig i fosterställning en liten stund. Sen gick jag ut och satte på teven på jättehögt och kände mig aningens nöjdare.
Resterande dag tänkte jag spendera på följande sätt:

Städa och lyssna på Queen.

Det är riktigt rogivande! Och efter man har städat klart är det så skönt att lägga sig på golvet och njuta av att det är så rent som det kan bli (för man vet att om en kvart har monsterhunden hårat ner golvet igen), så det gäller att njuta medans man kan.

Peace out.

nedräkningen har börjat!

Nu är det inte många timmar kvar på min fantastiska arbetsplats. Närmare bestämt är det 47 timmar kvar, tills jag hjular ut ur butiken, dansar mig runt torget utanför och utmanar alkisen Roffe på någon tjusig duett! Sist jag sjöng duett var på mitt stammishak där jag bor, jag och E sjöng Aquas Barbie Girl, men som tur var så var jag halvt kadäng så jag hörde inte hur illa det säkerligen lät. Något som verkligen låter illa, det är den här skäggiga tanten som gnisslar tänder hela tiden. Dessutom är hon helt brutalt långsam. Så hon står säkerligen i 7 minuter och ska packa ner mjölken och bananerna. Och gnisslar konstant med tänderna, och jag klarar verkligen inte med det ljudet! Sen när hon äntligen fått ner sina varor i sin tygkasse så drar hon in salivet som hamnat lite utanför munnen, ler mot mig med sin skäggiga haka och fortsätter ut från butiken, med gnisslande tänder. BURR!
När jag får mitt körkort skulle jag vilja ha en rosa Bubbla. Eller en rosa bil iaf!