bakfylla och koffeinchock

I torsdags var det fest hemma hos A från jobbet. Skitkul och jag tror alla blev rätt dyng. Singstar sjöngs och jäger shotades. Dagen efter spenderades i sängen med huvudvärk och ett konstant sug efter vatten till klockan var cirkus 16:30, sjuukt skönt att verkligen inte göra någonting! Sen tog jag tag i kragen på mig själv och gick till kinesrestaurangen 2 minuter hemifrån och köpte lite middag.
Idag har jag jobbat på hundutställningen i Älvsjömässan och sålt kataloger. Det var helt stört kallt där vi fick stå, så mina tår förfrös typ, men vi fick en korg med fika, så för att hålla mig varm drack jag brutalt mycke kaffe och te, och det brukar jag inte göra i vanliga fall, så jag fick värsta koffeinchocken och blev helt skakis och flackig med blicken, men det gjorde inte så mycket. Förutom kylan så var det fett slappt också blev vi klara redan vid 12, så det var bara att glida hemåt sen. Nu håller jag på att städa och ska bränna en blandskiva snart! Peace out.

taskigt väder!

Altså, det är inte så roligt som det verkar att vara brevis när det är snöblandad nederbörd i massor. Och i en av dom sista portarna på min runda idag, så råkade jag av misstag lägga ett brev fel. Och det skulle jag minsann få veta! En finlandssvensk tant kom utrusande, med ett brev frenetiskt viftande i ena handen och frustade att jag hade gjort FEEL och att det var HEEMSKT HUR SLAARRVIGA brevbärarna var nuförtiden och ännu en gång vad FEEEL jag hade gjort! Snälla, jag skulle aldig göra något sånt om en brevis lagt fel brev i mitt brevinkast. Jag hade säkert TÄNKT att det var lite klantigt gjort, men näver bäver att jag skulle rusat ut och frustat som hon gjorde. Dom finlandssvenska tanterna är nog det gnälligaste släktet! I matbutiken så var det alltid som som gnällde mest om det var nåt vajj med pantmaskinen "Det ärr någott feeel på paantmaaskiinen, jaag haar fått 50 örrre för liite på mittt kvitto!!! 50 ÖRREE!!" Fast det är nästan då det är som roligast att vara så sjukt övertrevlig mot dom så dom blir lite förnärmade. Sjukt kul är det förresten! Jag bad så hemskt mycket om ursäkt och lovade att det inte skulle hända igen inför den här tanten idag och då blev hon ju tyst och gick in igen. Sen när hon hade stängt dörren så svor jag en liten ramsa tyst för mig själv, men det vet ju inte hon om!
Heis.                       +   =                                     

shoppoholic!

I fredags så hade jag after work-fest hos mig. Sjukt lyckad! Vi sjöng singstar och knackade i oss en massa tequila. Sen åkte vi in till Snaps och hade ännu trevligare! Dagen efter mådde man väl lite sådär, men jag vet minst en som mådde sjukt mycket värre än vad jag gjorde (haha J mådde verkligen bäver). Sen åkte jag och K in till stan och SHOPPADE sjuukt mycket! Det var verkligen länge sen jag gjorde det! Jag handlade jeans, typ 6 tröjjor, ett skärp, 2 par skor, smink och skönhetsprylar, underkläder och 1 linne! Sen kollade vi på melodifestivalen och rätt låt vann! Fast jag hade blivit lika glad om Sanna Nielsen vunnit, hennes låt är ruggigt bra!
Loka Björnbär är verkligen sjukt god!image19

bananflugor och schlager

När jag började på mitt nya jobb för snart en månad sen, så hade vi några bananflugor i köket. Nu har banaflug-stammen eskalerat i storlek och dom är verkligen överallt. Såfort man tar fram en smörgås eller dylikt så har man 47 hungriga äckel-banan-flugor som surrar runt och hånar en för att man inte kan slå ihjäl dom samtidigt som man försöker äta upp smörgåsen så fort som möjligt utan att få in några flugor i munnen. blää!
Idag har vi disskuterat schlager på jobbet. Mycket intressant, för det var grabbarna som pratade mest :) Jag tycker det ska bli rätt så spännande att kolla nu på lördag. Mina favoriter är Perelli med Hero och Sanna Nielsens Empty room.
Och dagens väder har väl varit sådär lagom roligt. Var blött och lite lätt kylslaget och när jag varit ute i kanske en halvtimme så började det regna. Men som tur var så slutade det efter ett tag och jag kom faktist in ganska så torr (förutom under jackan, man blir faktist oväntat svettig). Men sen när jag bajkade ner till farmor och farfar för att hämta hunden, då började det däremot att regna igen, så både jag och voffi var helt blöta när vi kom hem. Så nu har vi mjukisar på oss (eller jag har det iaf) och ska strax slänga oss i sängen och kolla på Rent hus på fyran! Hejs!
                                                                             image18

matlådsmästaren!

Jag är nog matlådsmästare idag! Lagar ugnspannkaka, carbonara/pasta och tonfiskpasta SAMTIDIGT! Vilken simultanförmåga jag har! Oxå lyssnar jag på Norrlands Guld-skivan Guldhits.

Jag är så sjukt spontan ibland!

Igår så började dagen hyffsat normalt. Vaknade av att hunden satte sig på mitt huvud vid halvnio-snåret, så jag klev, om än lite motvilligt, upp. Chillade, promenerade med hunden, städade lyan osv. Sen på eftermiddagen så ringde min syster och tyckte vi skulle äta kinesmat och kolla melodifestival. Jag tyckte detta lät väldigt trevligt, så jag gjorde mig iordning och tog fram cykeln (jag har inte något busskort för tillfället, därav valet av färdmedel), stoppade hunden i cykelkorgen och trampade neråt till syrran. Åt gott och kollade på Can´t buy me love och sen melodifestivalen (tyckte minsann att Ola skulle ha gått vidare) och sen vid tio-snåret så trampade jag hem igen, lite trött, men ändå lite halvsugen på utgång. Ställde in cykeln i cykelgaraget och hade sen hunden i ena handen och cykelkorgen i den andra. När jag kommer upp till min våning/korridor så står det tre karlar som precis ska gå, och dom kommenterade sig lite lustigt över min cykelkorg och hunden som givetvis började dårskälla. Sen frågade dom väl lite skämtsamt om jag skulle hänga med dom ut. Och jag sa, Ja, varför inte, jag ska bara gå och dumpa hunden! Spontan as hell!
Vi åkte till Ett ställe och det var första gången jag va där. Mycket trevligt plejs! Och mycket trevliga grabbar, så istället för den lugna kvällen som jag tänkt mig från början, blev det en sjukt spontan utekväll med min granne och hans vänner. Fett najs.
Nästa fredag har jag after-work-fest hos mig, den ser jag jättemycket fram emot! Nu ska jag ut och rasta monsterhunden. Peace out.

troschock och kladdkakor

Sitter och halvkollar på Lets Dance och Mat-Tina bjöd på tros-chock under sin dans. Igår fick jag för mig att det skulle vara mysigt med fredagsfika på jobbet, så jag slängde ihop en kladdkaka. Och det blev givetvis en succé, med tack-ord som "Gudomligt" och "helt underbart gott" kände jag mig väldigt stolt och nöjd med mitt infall. Så idag när jag kom hem ifrån jobbet, trött som ett as btw, så tänkte jag att jag skulle vilja ha lite mer kladdkaka (den jag hade med mig på jobbet tog ju slut på två röda) så jag gjorde en till. När jag skulle ta ut den ur ugnen så brände jag dock mitt vänstra pekfinger så jag tror att jag har en fin brännblåsa på g. Imorse när jag klev upp och skulle säga godmorgon till monsterhunden så hittade jag honom liggandes på min soffa med inte mindre än tre stycken på keckel-högar. SPYA I MIN SOFFA! Han kan verkligen inte keckla på golvet. Förut vid tidigare tillfällen så har han kräkits på ett otal mattor, min säng, kläder som har legat på golvet och i hans egen korg. Själv brukar jag föredra att keckla på toaletten.
Dagens kladdkaka blev hursomhelst lika god som gårdagens. Haadet!

Snuvad på konfekten...

Idag efter jobbet, när jag skulle promenera hem till min Farmor och Farfar för att hämta monsterhunden, så tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av Pressbyråns erbjudande Kaffe & Bulle 18:-. Sagt och gjort, i ena handen hade jag min efterlängtade kaffekopp och i den andra bullen som jag precis skulle hugga in på. Började äta av den lite halvtorra kanten och såg verkligen fram emot mittenpartiet (det som alltid är det godaste på hela bullen) och just som jag ska hugga in på mittendelen, det vattnas verkligen i munnen på mig nu, så faller den ner mot marken (nästan i slowmotion) och jag kan inget göra än att se på när min favoritbit rasar i backen. Känner mig helt bedrövad, men man kan verkligen inte ta upp den biten, och i all turbulens som uppstår har jag inte riktigt koll på min kaffekopp, så den skvalpar lite här och var över hela mig. Jag kände mig verkligen misslyckad. Klarade inte ens av att äta en bulle och dricka en kopp kaffe utan att spilla. Nu ska jag försöka mig på att baka något gott till fredagsfikat på jobbet imorgon. Funderar på att försöka införa det! Fick förresten reda på att mitt gamla marsvin Melvin kom till Nangijala idag. Så därför denna bildkavalkad med Fettokisen. RIP.


trött och lite frusen.

Känner mig lite trött och frusen. Det är ganska kylslaget utomhus.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig!

Idag tänkte jag att jag skulle göra alltid jättefort och jättebra, men det sket sig nästan omgående...Det började iofs bra med uppkastningen*, sen skulle jag gå och splitta* och det gick oxå rätt bra. Sen skulle jag sortera all post rätt och det var då det började gå utför. Hade lagt jättemånga Redpages (en stor inplastad reklambunt som tar jättestor plats och gör att buntarna blir skitfeta och tar superstor plats i cykeln) fel, så jag fick göra om, åsså hade två sidor ur fastighetspärmen försvunnit, så jag missade att göra några portar, men S var snäll och gjorde dom åt mig. Och sen tog min runda aslång tid att genomföra. Så det blev ett 10-timmarspass idag igen, men det gjorde faktist inget, för däremellan allt som hände så var det (som vanligt) jättekul på jobbet. Jag är nöjd!


*uppkastning = när man sorterar in all post efter gatunummer och namn i olika fack.
*splitta = all post som kommer varje morgon kommer i stora buntar/lådor och då sorterar/splittar man dom efter de två sista siffrorna i postnummret.

Tiden går fort när man har roligt!

Jag har varit på jobbet i typ tio timmar varje dag dom senaste dagarna, och det känns verkligen inte som om att det är så länge! Tiden flyger seriöst iväg! Jag trivs verkligen så himla bra!
Idag välte min cykel (igen) men som tur var så flög inga brev iväg! Och så delade vi ut H&Ms vår-och-sommarkataloger och jag fick en i min brevlåda oxå (tack J) och hittade några fina sommarkläder och en jättesöt bikini! Ska beställa därifrån lite senare.
Det är så himla tråkigt att planera matlådor! Så imorgon ska jag äta en spännande tonfisk-pasta-sallad som jag precis har slängt ihop. Otroligt fantasifullt. Nej, nu ska jag gå och nanna kudden tror jag visst bestämt. Sov gott!

Uppe med tuppen!

Igår när det var lördag så vaknade jag av mig själv vid åtta. Kunde inte somna om... Idag sov jag till halv tio, riktigt länge om man jämför med lördagen! Hittade inget spännande i kylskåpet eller i skafferiet, så jag bestämde mig för att baka en riktigt god frukost. Scones blev det! Superfina.
Det blev H och Js soffa jag hamnade i igår när vi kollade på melodifestivalen. Det är väldigt underskattat att vakna två helgdagar i rad utan att vara det minsta bakis! Helt underbart faktist! Vi planerade lite inför midsommar (vet att vi är ruskigt tidigt ute, men det kändes lite som om att det var sommar när vi disskuterade det) och att vi ska åka ut till Hs landställe ganska snart och elda en massa fällda träd och grilla. Mys!
Oj, nu kom min syster, vi ska knalla ner till solarieöarna snart och försöka bli lite bruna i detta vår-rusk. Ha det!

Ursäkta!

Jag är väl medveten om att mina sköna inlägg har uteblivit under de senaste dagarna, men det är pga ren utmattning. Hela veckan har jag fått göra mina rundor helt själv, började skitbra, men sen de sista tre dagarna har mina ben sagt emot, så det har blivit riktigt långsamma rundor för min del. På måndag är min upplärningstid på firman slut, så då börjar allvaret! Jag var riktigt klantig igår, skulle göra en snäv sväng med min fullpackade cykel, men slant lite och tappade cykeln, ser hur den främre post-hållaren flyger av, men som tur var så låg all post kvar. Jag har dessutom lyckats med bedriften att ha sönder inte mindre än två brevinkast, men det är inget jag är stolt över... Och på mitt högra smalbens baksida är det helt blått. Jag tror att jag slår i ena post-hållaren på cykeln när jag ska fälla ner cykel-stödet. Ska försöka fota det och lägga upp här så ni kan äcklas åt det lika mycket som jag gör.
Förresten, det där jag skrev om förut att jag skulle bli hurtig och börja träna en massa, det var nog ren och skär lögn. Jag kan tillomed ha varit full när jag skrev det.. J drog iofs med mig till gymmet för några timmar sedan. Men jag gick mest runt och kollade på när alla andra stönade och fnissade lite för mig själv. Nu står det städning på mitt schema och ikväll blir det melodifestival i valfri soffa för min del. Heis.