tubar, sossesnören och tåg

Tunnelbanor är någonting som man väldigt ofta åker.

Det är riktigt jobbigt att åka tunnelbana på sommaren, för då är det så svettigt varmt, luftkonditioneringen är krassligt svag, och på de gamla vagnarna måste man ju ha fönstrena öppna för att överleva. Å ena sidan är det ju bra, att man överlever. Å andra sidan är det extremt jobbigt, för det låter så hiskeligt högt att man knappt hör vad man tänker. Någonting annat som också är otroligt jobbigt, är de vagnar som ibland blir ofrivilligt invaderade av äckliga barn som skriker. Då får man stor lust att kliva av vagnen. I farten.

Även de nya vagnarna är svettiga att åka. Har man tur så kan man hamna vid fönstret, där den krassligt svaga luftkonditioneringen, som visserligen inte hjälper så mycket, finns, men ändå. Dessutom öppnas dörrarna smärtsamt söligt. Överlever man sommarens bizzart svettiga turer i tunnelbanorna så väntar den kyliga vintern.

Problemen börjar redan på hösten. Som t.ex. gröna linjens tunnelbanor åker extremt långsamt på grund utav den lövhalka. "Hjulen slits ut" och de har inte riktigt nån förklaring till varför det är så.
Inkompetent.

När vintern väl kommer blir det ju is och slask på spåren. Då kan de inte bromsa, och det blir ytterligare förseningar. För några år sen var Globen- stationen avstängd, för att bromsarna inte tog på spåret. Ska det bli så i år också? Kan vagnarna väl bromsa, så är dom mäkta försenade. Kommer dom inte alls så får man åka ersättningsbuss. Kommer inte den bussen så får man åka en ersättningsbuss för ersättningsbussen. Kommer man väl på en sådan så står man som packade sillar och svettas.

SL har förresten själva sagt att man kan ta en taxi om man kommer mer än 20 minuter försent till jobbet om det är så mycket förseningar. Sedan ska man skicka in kvittot och sen får man ersättning. Man kanske inte har pengar till taxi på sig. Vad gör man då? Jo då får man snällt stå där och frysa ihjäl litegrann. Fattar de inte att det är kallt här?

Men ibland är dom faktist i tid. Och ibland är det faktiskt inte så sardinburks-känsla proppfullt. Och ibland är så finns det inga äckliga barn som skriker. Då kan det faktiskt vara rätt så trevligt att åka tunnelbana.

Kommentarer
Postat av: BF nr1 ibland 2

Jag lever efter mitt motto; taxi bästa färdmedlet i stan. Våga vägra tunnelbana ;)

2008-01-02 @ 22:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback