gnosh

fan, egentligen vill jag ju skriva ett halvlångt helrätt inlägg, men just nu är jag så guds förbannat trött, så jag skiter i att skriva långt. bara kort och inte alls klockrent. I fredags var jag, N, M och E på det sköna haket som ligger här nere i centan. Tydligen så räknas jag och N som stammisar numera, för vi behövde inte betala inträde/garderob. "Heej, jag känner igen er, nej ni behöver inte betala ikväll, jag bjuder" Tack, där sparade vi 20 spänn var!  Vet inte om det är smickrande eller inte... Nu ska jag iaf sätta på ett avsnitt Dexter. Peace out.

Mååndag

Tänk varför är just måndagar så jobbiga att kliva upp på? Är det för att man vet att man har 5 schletna dagar kvar till helgen, eller för att man inte sovit tillräckligt över helgen som nyss varit? Man kan leta länge efter orsaker till varför just måndagar är så allmänt jobbiga. Mest jobbiga saker brukar hända på just måndagar. Till exempel så brukar det ofta regna på måndagar. Under sommartiden brukar jag på mornarna tro att det är just sommar. Och en härlig sommarmorgon för nåt år sedan satte jag glatt på mig mina flipflopskor och trallade iväg till bussen. Jag satt inomhus hela dagen (som vanligt) på jobbet, och märkte inte förrens jag skulle hemåt och började gå mot tuben, att det hade börjat regna. Och det slutade inte regna. När jag väl kommit fram till tuben, efter att ha halkat på den blöta marken några gånger och tillochmed halkat in i en okänd person och ska kliva på, ja då blir jag klämd mellan dörrparen. Väldigt pinsamt. Och hur roliga teveprogram går det på måndagar? Motorjournalen och Vetenskapens Värld lixom? Och det är oftast på måndagar man upptäcker att man brände alldeles för mycke pengar på krogen. Jag menar hur kul är det, när man står nere på lokala matbutiken och man får "Inte Godkänt" på kortapparaten, när man ska köpa 1 liter mjölk och en Skogaholm? Och hur kul är det att sitta i kassan och det blir "Inte Godkänt" på varannan kund? Och dessutom är det alltid så sjukt många människor och handlar på måndagar. Inte cool!

Jag tycker att veckorna borde börja på tisdagar. En dag som mongomåndagen bör infalla som mest var 4e år på den extra skottårsdagen! Våga Vägra Måndagar!
Rip Johan Östin

tjoho!

Idag har varit en toppendag, eller iaf halva dagen har varit det! Fick jobbet som trappsnigel! Så de blev skumpa-drickande! Chefen var dock inte på jobbet, så det blev inget hjulande, sjungande eller dansande i butiken för min del. Men det tror jag att dom flesta känner sig lättade över. Mina dancemoves kan vara farliga. Lämnade bara ett brev på hans kontor där det står att jag säger upp mig! Kändes verkligen som ett härligt ögonblick.

Över och ut.

tisdag deluxe

Ja hejsan!
Summering av helgen:
Jobbade från 6:30 till 14.00 både lördag och söndag, men jag hann med att kolla Lets Dance och äta snask hos Z i fredags och äta pizza hos E i lördags. Dessutom blev jag utmanad i Nintendo Wii-bowling av K, så jag antog utmaningen och åkte ner till henne. Gick faktist oväntat bra! Dock så hade jag träningsvärk lite överallt dagen efter.

Och så till dagens spännande händelser! Morgonen var rätt chill, vaknade vid halv 10 snåret, klev upp, åt frulle och sådär. Gick med monsterhunden till farmor och farfar, åkte med bussen till sjukgymnasten (min starka och ståtliga rygg kräver lite sjukgymnastik då och då för att inte säcka ihop totalt), tog sen bussen till jobbet. Kände mig rätt bitter hela dagen. En rolig sak hände dock som gjorde att jag var väldigt glad i ungefär 13 minuter, sen kände jag att jag spred alldeles för mycke glädje på jobbet, så jag återgick till att vara bitter igen. Det roliga som hände va iaf att i fredags var jag på intervju för att få bli brevbärare. Och idag så ringde dom min referens N på jobbet och pratade med henne! Men inte förrän imorgon kommer jag få reda på om jag blir brevbärare eller inte. Om jag blir det så ska jag, trots min lediga dag, åka till jobbet och säga upp mig. Hjula ut från chefens kontor, sjunga en låt i högtalarna och dansa mig ut ur butiken. Och sen  dricka skumpa!

Skål!

onsdag

hejhej
Vilken dag det var igår! Gick upp alldeles för tidigt för att hinna åka till sjukgymnasten (efter alla år i kassan är min rygg ungefär lika pigg o stark som greta 89 år). Avslutade behandlingen med att bli insmord i tigerbalsam, så man doftade ju helt underbart sen. Började promenera mot jobbet men fick skoskav, så jag tog tuben och kom mer än 1 timme för tidigt till jobbet. Så jag tog en fika, tänkte att jag skulle göra en kaffelatte typ, men det fanns ingen mjölk i köket, dock så stod det en kaffegrädde i kylskåpet, så det blev en latte som smakade enbart grädde...
Sen hände typ inget som är värt att skriva om. Det var ruskigt mycke folk som handlade igår. Jobbigt!
Gled hem vid sju redan, så jag hann hem o vända innan bandyträningen skulle börja. Vi va fem starka som tränade och jag fick en massa bollar på mig så idag ser jag ut som ett blåbär. När jag äntligen var hemma igen vid 11-snåret så tog jag mig en knäckemacka med makrill o keso (låter snuskigt, men är ruskigt gott) och slog på ett avsnitt Dexter, sen somnade jag helt utmattad på sängen. Vaknade idag med smygträningsvärk i muskler jag inte visste jag hade. Var på körskolan mitt på dagen och min körskolelärare K tyckte att jag inte va helt värdelös! Den du! Nu ska jag slänga ihop en kladdkaka. Funderar på att vara seriös bloggare och lägga in ett till inlägg senare idag om hur kladdkakan blev, men förmodligen skiter jag nog i det.

peace out.

alla dessa KRAV

Jag är så trött på alla människor som absolut måste ha KRAV-märkta varor. Idag var det en tant som lämnade butiken och precis innan så kollade hon på mig o sa med hög stämma
- Jag hittade inga KRAV-apelsiner, har ni inte sånt?
Jag kollade förvånat på henne o sa att vi nog inte hade såna just idag. Så hon tågade ut ur butiken och en tyst tår föll från min kind. (INTE!) Jag HATAR människor som köper krav, och vägrar handla om de inte finns. Snälla, jag tror att du överlever om du äter den där gurkan, fastän den inte har ett krav-klistermärke på sig! Visst det är säkert jättebra att fler äter lite mer miljömärkt, men man behöver väl inte vara helt natzi o blir arg när de inte finns...


Men tacka vet jag Queen, dom brukar lätta upp mitt sinne när jag kommer hem!

image4torsdag

Min djävulshund va riktigt söt idag!
Dagen började med att jag klev upp ungefär 40 minuter innan jag skulle gå hemifrån. Slog på min gamla vattenkokare och förberedde för en kopp te. Såg till min stora glädje att jag hade både bröd och mjölk hemma som inte gått ut i datum!
Klädde på mig och drog på mig jackan. Kom på att jag måste kolla först hur kallt det kan tänkas att vara ute.
Tog en sneak-peak bakom gardinen för att kolla hur mycke ytterkläder människorna ute på gatan hade. Blev brutalt chockerad när jag upptäckte all snö som tycks ha fallit under natten/morgonen. Suckade och tryckte på mig min rosa mössa. Plockade ner monsterhundens tröjja (som han hatar, för den ser lite gay:ig ut. Randig Polo-modell med snöflingor som motiv), letade fram hunden som gömt sig under soffan i tron på att han skulle slippa undan sin bög-tröjja. Men icke! Sen när vi kom ut o han såg alla snö så dök han rätt ner i en snödriva och kom upp som en stor snöboll. Sen resterande promenad så studsade han fram o tillbaka och såg riktigt lycklig ut, trots att han hade sin tröjja på sig! Jag kände mig tillochmed lite glad för hans skull. Sen åkte jag till jobbet. Såg några kunder på vägen, rös till av obehag när jag såg att dom klev på samma buss som jag, men jag sänkte blicken och höjde volymen på Skidrow-låten och kände mig genast lite tryggare.
Väl på jobbet hände absolut inget av intresse. som vanligt.

Tack och välkommen åter!

tubar, sossesnören och tåg

Tunnelbanor är någonting som man väldigt ofta åker.

Det är riktigt jobbigt att åka tunnelbana på sommaren, för då är det så svettigt varmt, luftkonditioneringen är krassligt svag, och på de gamla vagnarna måste man ju ha fönstrena öppna för att överleva. Å ena sidan är det ju bra, att man överlever. Å andra sidan är det extremt jobbigt, för det låter så hiskeligt högt att man knappt hör vad man tänker. Någonting annat som också är otroligt jobbigt, är de vagnar som ibland blir ofrivilligt invaderade av äckliga barn som skriker. Då får man stor lust att kliva av vagnen. I farten.

Även de nya vagnarna är svettiga att åka. Har man tur så kan man hamna vid fönstret, där den krassligt svaga luftkonditioneringen, som visserligen inte hjälper så mycket, finns, men ändå. Dessutom öppnas dörrarna smärtsamt söligt. Överlever man sommarens bizzart svettiga turer i tunnelbanorna så väntar den kyliga vintern.

Problemen börjar redan på hösten. Som t.ex. gröna linjens tunnelbanor åker extremt långsamt på grund utav den lövhalka. "Hjulen slits ut" och de har inte riktigt nån förklaring till varför det är så.
Inkompetent.

När vintern väl kommer blir det ju is och slask på spåren. Då kan de inte bromsa, och det blir ytterligare förseningar. För några år sen var Globen- stationen avstängd, för att bromsarna inte tog på spåret. Ska det bli så i år också? Kan vagnarna väl bromsa, så är dom mäkta försenade. Kommer dom inte alls så får man åka ersättningsbuss. Kommer inte den bussen så får man åka en ersättningsbuss för ersättningsbussen. Kommer man väl på en sådan så står man som packade sillar och svettas.

SL har förresten själva sagt att man kan ta en taxi om man kommer mer än 20 minuter försent till jobbet om det är så mycket förseningar. Sedan ska man skicka in kvittot och sen får man ersättning. Man kanske inte har pengar till taxi på sig. Vad gör man då? Jo då får man snällt stå där och frysa ihjäl litegrann. Fattar de inte att det är kallt här?

Men ibland är dom faktist i tid. Och ibland är det faktiskt inte så sardinburks-känsla proppfullt. Och ibland är så finns det inga äckliga barn som skriker. Då kan det faktiskt vara rätt så trevligt att åka tunnelbana.